Skype for Business lukker

  Aug 26, 2021 2:22:58 PM / af Marie Gaarde

  Skype-logo øverst og Teams-logo nederst

  Microsoft har gennem de seneste år sat alle kræfter ind på udviklingen af Microsoft Teams. Skype for Business Online er allerede udfaset, og nu er der også sat en endegyldig slutdato for Skype for Business on-premise til den 14. oktober 2025. I dette blogindlæg vil vi præsentere nogle af fordelene ved at vælge Teams som efterfølgeren til Skype for Business.

  Bruger du stadig Skype for Business on-premise?

  Selvom der stadig er et par år til lukningen af Skype for Business, kan det være en god idé at skifte løsning allerede nu. Microsoft har nemlig også annonceret, at man kun kan få support til Skype for Business til og med den 11. april 2023. 

  Udover risikoen for at blive tvunget til at skifte løsning på et tidpunkt, der måske ikke passer for din virksomhed, risikerer du altså også at sidde med en forældet løsning, idet Microsoft stopper supporteringen og udviklingen af Skype for Business.


  Hvorfor vælge at migrere til Teams?

  Teams er den naturlige efterfølger til Skype for Business, idet Teams er udviklet af Microsoft, og de forsøger derfor også at hjælpe med at overflytte de resterende brugere af Skype for Business til Teams.

  Teams har alle de samme funktioner som Skype for Business - og mange flere. Hvor Skype for Business tager sit udgangspunkt i kommunikationen, centrerer Teams sig om det gode og nemme samarbejde. I Teams finder du en masse funktioner, som gør både internt og eksternt samarbejde lettere, også funktioner som Skype for Business ikke har. 

  F.eks. kan du i Teams oprette eller blive en del af forskellige teams, hvor alle delte filer og chathistorikken altid vil være tilgængelig. Du kan altså finde dokumenter, som blev delt, mens du var offline, eller endda fra før du blev en del af dette team. I kan også arbejde i det samme dokument samtidig og se hinandens handlinger, ligesom du kender fra f.eks. Google Docs.

  En anden unik funktion, som forbedrer effektiviteten af arbejdet i Teams, er muligheden for at tilføje/pinne en række apps i sidemenuen. Det betyder, at du ikke behøver at skifte mellem programmer eller enheder for at have adgang til nødvendige eller brugbare tjenester.  

  I tabellen nedenfor kan du få et bedre overblik over hvilke ligheder og forskelle, der er mellem Skype for Business og Teams.

    Skype for Business Microsoft Teams 
  Start samtale med personer eller grupper 
  Gå fra chat til opkald 
  Del filer i chatten 
  Foretag, viderestil og omstil opkald 
  Chat, ring og deltag i møder fra mobiltelefon
  Opret online møder fra Outlook
  Del filer med offline personer 
  Søg efter filer, indhold eller personer 
  Chat før, under og efter møde 

  (Kilde: Microsoft)


  Ved at skifte til Microsoft Teams får du en Unified Communications-løsning, der fungerer og forbedrer samarbejdet. I dag er der allerede over 250 millioner månedlige brugere af Microsoft Teams. 

  Har du også brug for telefoni i Teams?

  Hvis I overvejer at skifte til Teams, kan det være, at I også har behov for at få telefoni i Teams, så I kan foretage og modtage opkald til og fra almindelige telefonnumre direkte i Teams. Med erhvervstelefoni fra Flexfone får I adgang til en nem opsætning af telefoni til alle medarbejdernes Microsoft-brugere. 

  Hvis du vil vide mere om, hvad det kræver at få telefoni i Teams, kan du læse blogindlægget Ring til et telefonnummer i Microsoft Teams

   

  Flexfones integrerede løsning 

  Som nævnt ovenfor er en af de unikke fordele ved Teams muligheden for app-integrationer, som forbedrer samarbejdet mellem medarbejdere og afdelinger ved brug af forskellige funktioner. 

  Med telefoni fra Flexfone får du markedets bedste og mest brugervenlige telefonisystem, og med Myfone Teams-app fra Flexfone er telefonisystemet integreret i Teams. Det vil sige, at du har alle dine telefonifunktioner i Teams, så du ikke behøver at skifte program eller enhed for at benytte de øvrige tjenester, som til- og framelding af køer, profilskifte så du ikke forstyrres, når du har fri eller er i møde og mange flere funktioner, som letter det daglige arbejde. 

   

  Få en snak om fordelene ved erhvervstelefoni i Teams fra Flexfone 

  Læs mere om Teams