Skype for Business lukker

  Aug 26, 2021 2:22:58 PM / af Marie Gaarde

  sfb-lukker-sart-1

  Microsoft har gennem de seneste år sat alle kræfter ind på udviklingen af Microsoft Teams. I juli 2019 annoncerede de, at de ville starte en udfasning af Skype for Business Online, og den 31. juli i år lukkede det endegyldigt. Men hvordan ser fremtiden ud for Skype for Business on-premise? Det vil vi forsøge at kaste lys over i dette blogindlæg. 

  Bruger du stadig Skype for Business on-premise?

  Selvom Microsoft endnu ikke har annonceret en udfasning af Skype for Business on-premise, bør du måske overveje at migrere til Teams. Det er tydeligt, at Microsoft ønsker at flytte alle Skype for Business-brugere til Teams. Microsoft udtaler selv, at udfasningen af Skype for Business Online er et udtryk for deres egen tiltro til Teams som en langt bedre løsning, der har fokus på samarbejde (kilde: Microsoft). 


  På baggrund af den nuværende situation er det ikke urealistik, at Microsoft med tiden også vil starte en udfasning af de resterende Skype for Business-kunder. Udover risikoen for at blive tvunget til at skifte til Teams på et tidpunkt, der måske ikke passer for din virksomhed, risikerer du også at sidde med en forældet løsning, idet Microsoft bruger alle ressourcerne på at videreudvikle Teams.


  Hvorfor vælge at migrere til Teams?

  Teams har alle de samme funktioner som Skype for Business - og mange flere. Hvor Skype for Business tager sit udgangspunkt i kommunikationen, centrerer Teams sig om det gode og nemme samarbejde. I Teams finder du en masse funktioner, som gør både internt og eksternt samarbejde lettere, også funktioner som Skype for Business ikke har. 

  F.eks. kan du i Teams oprette eller blive en del af forskellige teams, hvor alle delte filer og chathistorikken altid vil være tilgængelig. Du kan altså finde dokumenter, som blev delt, mens du var offline, eller endda fra før du blev en del af dette team. I kan også arbejde i det samme dokument samtidig og se hinandens handlinger, ligesom du kender fra f.eks. Google Docs.

  En anden unik funktion, som forbedrer effektiviteten af arbejdet i Teams, er muligheden for at tilføje/pinne en række apps i sidemenuen. Det betyder, at du ikke behøver at skifte mellem programmer eller enheder for at have adgang til nødvendige eller brugbare tjenester.  

  I tabellen nedenfor kan du få et bedre overblik over hvilke ligheder og forskelle, der er mellem Skype for Business og Teams.

    Skype for Business Microsoft Teams 
  Start samtale med personer eller grupper 
  Gå fra chat til opkald 
  Del filer i chatten 
  Foretag, viderestil og omstil opkald 
  Chat, ring og deltag i møder fra mobiltelefon
  Opret online møder fra Outlook
  Del filer med offline personer 
  Søg efter filer, indhold eller personer 
  Chat før, under og efter møde 

  (Kilde: Microsoft)


  Ved at skifte til Microsoft Teams får du en Unified Communications-løsning, der fungerer og forbedrer samarbejdet. I dag er der allerede over 250 millioner aktive brugere af Microsoft Teams hver dag. 

  Har du også brug for telefoni i Teams?

  Hvis I overvejer at skifte til Teams, kan det være, at I også har behov for at få telefoni i Teams, så I kan foretage og modtage opkald til og fra almindelige telefonnumre fra Teams. Med erhvervstelefoni fra Flexfone får I adgang til en nem opsætning af telefoni til alle medarbejdernes Microsoft-brugere. 

  Hvis du vil vide mere om, hvad det kræver at få telefoni i Teams, kan du læse blogindlægget Ring til et telefonnummer i Microsoft Teams

   

  Flexfones integrerede løsning 

  Som nævnt ovenfor er en af de unikke fordele ved Teams muligheden for appintegrationer, som forbedrer samarbejdet mellem medarbejdere og afdelinger ved brug af forskellige funktioner. 

  Med telefoni fra Flexfone får du markedets bedste og mest brugervenlige telefonisystem, og med Myfone Teams-app fra Flexfone er telefonisystemet integreret i Teams. Det vil sige, at du har alle dine telefonifunktioner i Teams, så du ikke behøver at skifte program eller enhed for at benytte de øvrige tjenester, som til- og framelding af køer, profilskifte så du ikke forstyrres, når du har fri eller er i møde og mange flere funktioner, som letter det daglige arbejde. 

   

  Få en snak om fordelene ved erhvervstelefoni i Teams fra Flexfone 

  Kontakt os nu