3G-netværket lukker - hvad betyder det for dig?

  Jan 12, 2022 2:12:50 PM / af Caroline Frøstrup Pedersen

  3G-blogcover

  3G udfases fra starten af 2023 for at give mere plads til de hurtigere 4G- og 5G-netværk.

  Som kunde hos Flexfone kører du på TDC's netværk, der er kåret til verdens bedste mobilnet. I starten af 2023 vil TDC NET udfase 3G-netværket. I dette blogindlæg kan du blive klogere på hvilken betydning, udfasningen kan få for dig.

  Men først er det vigtigt at pointere, at du med et mobilabonnement hos Flexfone altid er sikret høj talekvalitet og en god dækning. Der er nemlig VoLTE (tale over 4G) inkluderet i dit abonnement. Det betyder, at du kan ringe over 4G-netværket.

  Desuden har du som Flexfone-kunde mulighed for at få adgang til 5G-netværket med alle vores mobilpakker.

  Hvorfor lukker 3G-netværket?

  Udfasningen af 3G sker for at fremtidssikre mobilnetværket. Til et fremtidssikret mobilnetværk er der brug for øget kapacitet på 4G- og 5G-netværk - den kapacitet skal imidlertid komme fra 3G-netværket.  

  De seneste år har der været en markant stigning i dataforbruget på mobilnetværket. Det skyldes bl.a. mere hjemmearbejde, ligesom streaming udgør en betydelig del af forbruget. Det er grunden til, at der nu er behov for større kapacitet.


  Hvad betyder udfasningen af 3G for mig?

  Udfasningen af 3G-netværk vil for langt de fleste være positivt, fordi det sikrer kapaciteten til de nyere og hurtigere 4G- og 5G-mobilnetværk. 

  Den eneste ulempe, du kan risikere at støde på, er, hvis din mobiltelefon er ældre end fem år. I så fald understøtter telefonen nemlig ikke 4G. Derfor kan det blive nødvendigt at skifte udstyr, hvis du ønsker at kunne bruge data på din mobil og være sikret høj talekvalitet.

  Telefoner med mere end fem år på bagen vil fortsat kunne bruges til tale, der efter udfasningen af 3G vil køre over 2G-netværket. Du vil også kunne bruge basale datatjenester, men vær opmærksom på, at hastigheden på 2G-netværket er meget lav.

  Hvis du ønsker at skifte din mobiltelefon ud, kan du her se en oversigt over telefoner, der understøtter VoLTE (tale over 4G) og telefoner, der understøtter 5G.

   

  Ønsker du høj talekvalitet?

  Vi kan hjælpe dig - kontakt os