Microsoft annoncerer den endelige slutdato for Skype for Business

  Dec 1, 2021 3:42:13 PM / af Marie Gaarde

  sfb-lukker-sart-1

  D. 14 oktober 2025 skal vi sige farvel til de sidste Skype for Business-løsninger.  

  Microsoft startede udfasningen af Skype for Business allerede tilbage i 2019, da de annoncerede, at onlineversionen ville lukke i sommeren 2021. Den besked gav allerede dengang anledning til spekulationer om fremtiden for Skype for Business on-premise, og nu kom den ventede udmeldning så - i 2025 er Skype for Business endegyldigt lukket.

   

  Support og opdateringer stopper før 2025

  Hvis du fortsat har en Skype for Business on-premise-løsning, skal du være opmærksom på, at teknisk support og opdateringer stoppes før den endelige lukning i 2025.

  I udfasningen kan man risikere at skulle betale for support. Der er allerede lukket for almindelig support på Skype for Business server 2015.

  Der findes to forskellige on-premise-løsninger og derfor også to forskellige planer for udfasningen. Her kan du se datoerne for udfasningen af de to løsninger:

   

  Slutdato for alm. support Endelig slutdato
  Skype for Business server 2015  13. oktober 2020 14. oktober 2025
  Skype for Business server 2019 9. januar 2024 14. oktober 2025

   

  Teams er efterfølgeren

  Da Microsoft satte alle kræfter ind på udviklingen af Teams, blev det hurtigt klart, at Teams ville blive fremtidens foretrukne unified communications-løsning.

  I dag har Teams 145 millioner dagligt aktive brugere. Teams er også den løsning, som Microsoft tilbyder som afløser for Skype for Business.  

   

  Hvad gør du, når Skype for Business lukker? 

  Du kan læse om fordelene ved at skifte til Teams i vores blogindlæg Skype for Business lukker.

  Her får du også en beskrivelse af vores telefoniintegration til Teams, og hvordan telefoni i Teams kan gøre din hverdag lettere. 

   

  Læs mere om Teams